Terugblik Bad Salzdetfurth: Podium voor Timmermans en Van Lierop

Afgelopen weekend gingen vijf renners van Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team naar Duitsland voor twee wedstrijden in Bad Salzdetfurth. Vooral zondag was succesvol, met podiumplaatsen voor Cas Timmermans en Danny van Lierop.

Zaterdag 21 september
Bad Salzdetfurth – Timmermans net naast podium

Zaterdag kwamen Danny van Lierop (Elites), Cas Timmermans, Matt Roijackers, Ruben van Duren en Koen Sonnemans (Junioren) in actie voor de eerste van twee crossen in Duitsland. Van Lierop werd in zijn race vijfde, Cas Timmermans kwam minder dan 10 seconden tekort voor het podium en werd vierde.

Danny (5de bij de Elite):De eerste dag werd onze start met een half uur uitgesteld. Het eerste deel was ik niet scherp en kreeg ik ook te maken met een leegloper, waardoor ik de aansluiting verloor voor het podium. Het laatste deel wel een goed gevoel, maar kon niet meer aansluiten dus werd ik 5de.’

Cas (4de bij junioren): ‘Zaterdag had ik een redelijk eerste ronde en vond mezelf  ergens rond de top tien. Toen ben ik daarna vol doorgegaan en elke ronde een aantal mensen kunnen pakken. In de laatste ronde had ik nog een mooie strijd voor plek 3, maar verloor die helaas en werd ik 4de.’

Matt (25ste bij junioren): Op zaterdag had ik echt een goede start. Ik lag in de eerste ronde op p8. Daarna wat plaatsen verloren en lag ik 14de. Toen kreeg ik een lekke band, 100 meter na de post,dus dat was jammer. Uiteindelijk p25.’

Koen (28ste bij junioren): ‘Ik werd zaterdag bijna als laatste opgesteld, waardoor de start niet goed was en een goede uitslag er ook niet in zat. Wel een goed gevoel en als 28ste gefinisht’

Ruben (39ste  bij junioren): ‘Ik moest vanaf de laatste rij vertrekken en kwam achter een paar opstoppingen te zitten, daardoor geen goede uitslag gereden.’

Zondag 22 september
Bad Salzdetfurth – Van Lierop 3de, Timmermans 2de

Wat zaterdag net niet lukte voor Timmermans en Van Lierop, lukte zondag wel: ze haalden het podium.

Danny (3de bij de Elite): ‘Zondag ging ik beter van start en trok de eerste ronde meteen door, maar alles bleef bij elkaar. Paar rondjes later nog een keer geprobeerd en toen wel weggereden met iemand anders en met nog iemand op een paar seconden. Ik bleef steeds druk zetten, maar kwam niet weg zelf. Laatste anderhalve ronde zelf in de fout en daardoor de focus verloren. Ik kon niet meer terugkeren, maar wel tevreden met mijn derde plek.’

Cas (2de bij junioren): ‘Zondag was ik niet super weg en reed ergens rond plek 18. Daarna had ik een paar goede inhaalacties en kwam weer rond de top tien door bij start/finish. Voor mij was de hele top tien bijna een grote groep. De groep brokkelde een beetje uit elkaar, maar ik kon telkens een plaatsje opschuiven en in de laatste ronde kon ik nog een super ronde rijden en uiteindelijk 2de geworden. Dus het was wel een goed weekend.’

Matt (27ste bij junioren): ‘Zondag had ik een wat mindere start en lag op p20. Paar plaatsen opgeschoven en lag toen op p17 toen ik een leegloper kreeg. Na de fietswissel nog een paar plaatsen op kunnen schuiven en uiteindelijk 27ste geworden.’

Koen (25ste bij junioren): ‘Zondag werd ik als 1 na laatste opgesteld, dus een goede uitslag zat er weer niet in. Wel het meeste eruit gehaald en als 25e gefinisht.’

Ruben (30ste bij junioren): ‘Een beetje hetzelfde verhaal als zaterdag. Weer achteraan gestart en een paar keer opgehouden. Toch naar de 30ste plaats kunnen rijden. Geen goede uitslagen dit weekend, maar wel een goed gevoel.’